Vijesti

Ako je zaštitna folija klasificirana prema opsegu uporabe, može se podijeliti na sljedeća različita područja: metalna površina proizvoda, plastična površina proizvoda, elektronička površina proizvoda, presvučena metalna površina proizvoda, površina proizvoda sa znakovima, automobilska površina proizvoda , površina proizvoda profila i površina drugih proizvoda.

Primjena sljedeća četiri različita materijala zaštitne folije:

1. Zaštitna folija od pp materijala:

Ova zaštitna folija trebala se ranije pojaviti na tržištu.Kemijski naziv može se nazvati polipropilen, jer nema nikakvu adsorpcijsku sposobnost, pa ga je potrebno zalijepiti na njega, a nakon otkidanja, na površini ekrana ostaju tragovi ljepila.Ako potraje dugo, uzrokovat će i koroziju na ekranu, tako da se više ne koristi.

2. Zaštitna folija od pvc materijala:

Velika značajka pvc zaštitne folije trebala bi biti ta što je njena tekstura relativno mekana i vrlo zgodna za lijepljenje.Međutim, ovaj zaštitni film je relativno težak materijal i njegova propusnost svjetlosti nije baš dobra.Cijeli zaslon će biti relativno zamagljen i oguliti se.Stražnje staklo također će ostati otisnuto, jer će se vremenom mijenjati, pa je vijek trajanja vrlo kratak.

3. Zaštitna folija od PE materijala:

Materijal ove zaštitne folije je uglavnom LLDPE, a materijal je fleksibilan i ima određeni stupanj rastezljivosti.Normalna debljina se održava između 0,05 mm-0,15 mm.Viskoznost se određuje prema zahtjevima kupca. Zapravo, zaštitni film izrađen od PE materijala može se također uglavnom podijeliti na: aniloks film i elektrostatički film.

Među njima, elektrostatički film uglavnom koristi statički elektricitet za apsorbiranje sile lijepljenja.Ne treba nikakvo ljepilo pa je relativno slabe viskoznosti.Često se koristi za površinsku zaštitu proizvoda kao što je galvanizacija;dok anilox film ima više mrežica na površini.Ovakav zaštitni film ima dobru propusnost zraka, a učinak prianjanja je također ljepši.Glavna stvar je da je vrlo ravna i da nema mjehurića.

Četiri, zaštitni film od opp materijala:

Ako promatrate samo po izgledu, ovaj zaštitni film je relativno sličan kućnom, a također je relativno velike tvrdoće i ima određenu otpornost na plamen, ali učinak cijele paste je relativno slab, tako da je također relativno na tržištu.Rijetkost je vidjeti korištenje ove zaštitne folije.

Zapravo, postoje mnoge vrste zaštitnih folija koje se mogu klasificirati u smislu upotrebe.Na primjer, postoje uobičajene zaštitne folije za automobile, folije za konzerviranje hrane, digitalne proizvode i zaštitne folije za kućanstvo.Materijali se također postupno mijenjaju u odnosu na prethodne strane. Razvijen do popularnijeg ar materijala na tržištu, cijeli proces razvoja je još uvijek relativno dug, tako da će biti favoriziran od strane većine tržišta.


Vrijeme objave: 7. lipnja 2021